Czy kredyt studencki widać w BIK?
Czy kredyt studencki widać w BIK?
Posiadam obecnie kredyt studencki i zamierzam starać się o kredyt gotówkowy. Kredyt w dalszym czasie jest wypłacany, a nie spłacany. Czy przez to będę miał mniejszą zdolność kredytową?
Re: Czy kredyt studencki widać w BIK?
Tak, kredyt studencki widać w BIK. Bardzo często jest on nie poprawnie wpisywany do BIK, nie wiem czemu tak sie dzieje. Więc poinformuj pracownika banku o tym fakcie, zeby mógł wpisać informację analitykowi banku. Jeśli bedzie coś nie tak, musisz zgłośić się do banku, w którym masz kredyt studencki i oni będą musieli wpis poprawić.
Mi pokazywalo studencki jako cala kwote do splaty tak jak chwilowke
Potem to skorygowali jakos i pokazywalo normalnie po 600 zl rate ale aktualizowalo sie czasem co kilka miesiecy a nie tak jak powinno co miesiac. 

Rzeczywiście dziwna sytuacja. Jednak przy kredytach studenckich różne rzeczy już widziałem, więc i to specjalnie nie budzi we mnie emocji. Za to wiem z doświadczenia, że potrafią one znakomicie zbudować scoring. Znam osobę posiadającą tylko i wyłącznie kredyt studencki (oczywiście terminowo spłacany), nigdy żadnych innych zobowiązań. Scoring na poziomie 540 pkt.
-