Czy Provident może wpisać na listę dłużników? do krd?
Czy Provident może wpisać na listę dłużników? do krd?
Czy PRovident może wpisywać osoby, któe mają opóźnienia w spłacie pożyczki do KRD?? Czy oni mają dostęp do tej bazy czy nie? Jak to wygląda konkretnie? Proszę bardzo o dokładne informacje. SPóźniam się z ratami mocno, bo nie płaciłem ich w tej wysokości, co powinienem
Re: Czy Provident może wpisać na listę dłużników? do krd?
może ja zostałem wpisany;/
Jeśli spłacasz raty, mimo że w mniejszych kwotach, Provident nie powinien Ciebie wpisywać do KRD za szybko. Jak zaprzestaniesz jakiejkolwiek spłaty rat, wówczas Provident wpisze Ciebie do KRD.
Czyli ogólnie może... więc pewnie mnie już wpisali bo płacę raty bardzo nie regularnie...
Może wpisać Cie do KRD, tj Twoje zadłużenie, ale jak to spłacisz, mają dwa tygodnie na usunięcie tego wpisu.
Wpisują ale dobra wiadomość jest taka, że po 14 dniach od uregulowania zadłużenia mają obowiązek usunąć ten wpis z Krajowego Rejestru Dłużników.
Provident może wpisać na listę dłużników i to robią, ale dopiero po tym jak rozpoczną windykację nie wcześniej. DO póki spłacasz małe kwoty chociażby, wtedy na pewno nie zostaniesz wpisany nigdzie.
Provident robi to dopiero po tym, jak wypowiedzą umowę, nie wcześniej. Możesz kupić sobie czas spłacając chociażby małe raty, nawet nie w pełnym wymiarze
-