Czy da się wyłączyć paypassa?
Czy da się wyłączyć paypassa?
Wyrobiłem sobię nową kartę w banku. Obecnie ta karta ma możliwość płacenia paypassem. Z tego co słyszałem, ostatnio i widziałem na zdjęciu na internecie, możliwe jest, że zostaniemy okradzeni, bo ktoś może mieć terminal przy sobie i przyłoży do np. naszej kieszeni niezauważenie i ściągnie nam pieniądze z konta. Kurde 50 złotych to nie duza kasa, ale czemu mam ryzykowac? jak wylaczyc paypassa w Getin Banku
Re: Czy da się wyłączyć paypassa?
Nie da się tak. Spróbuj kartą zapłacić w sklepie paypasem i połóż chusteczkę na terminal, a później kartę, nie przejdzie. Tak samo jak karta jest w portfelu, czy kieszeni, nie ma opcji. W oddziale banku możesz wyłączyć opcję paypassa.
Przez chusteczkę pewnie przejdzie, ale przez spodnie np. jak karta w portfelu już na pewno nie
Da się, w każdym banku - bo takie jest prawo. Musi być możliwość wyłączenia paypassa.
Musi się dać, bo prawo nałożyło taki obowiązek na banki.
Da się w każdym banku wyłączyć paypassa. Tylko, że w każdym banku proces wygląda ten inaczej. w PKO BP da się tylko to załatwić w oddziale, w mBanku można takie zlecenie złożyć przez infolinię, itp. W mBanku praktycznie od razu paypass przestaje działać,, w PKO BP trzeba czekać 2-3 dni robocze..
Mam paypassa wyłączonego w Eurobanku. Nie lubiłam z tego korzystać i go wyłączyłam. Może przy kasie płatność z pinem zajmuje dłużej, ale czuje się bezpieczniej.
-