Co byście otworzyli, gdybyście mieli 50 tysięcy złotych?
Co byście otworzyli, gdybyście mieli 50 tysięcy złotych?
Mam nadzieje, że ten wątek przyda się nie tylko mi, ale także innym osobom. Forumowicze, czy macie może jakieś pomysł, co zrobić z 50 tysiącami? Co można za to otworzyć, jak zainwestować te pieniądze, aby przynosiły miesięczny dochód? Nie jest to ogromna kwota, więc dostępna dla znacznie większych ilości osób. Macie jakieś pomysły?
Re: Co byście otworzyli, gdybyście mieli 50 tysięcy złotych?
Trochę mało pieniędzy. I pytanie, co umiesz robić, bo z takimi środkami raczej na zatrudnienie i wyposażenie jakiegokolwiek lokalu, nie bedzie Ciebie stać.
-
Za takie pieniądze to może dasz radę otworzyć niewielki lokal z kebabmi, jak bedzie w dobrej lokalizacji to mozesz niezle zarobić:D
Jeśli nie dysponujesz własnym lokalem pod prowadzoną działalność to za 50 000 złotych ciężko otworzyć jakiś konkretny biznes chyba, że na zasadzie franczyzy - salon operatora komórkowego, placówka bankowa, itp. W takim przypadku 50 tys może spokojnie wystarczyć bo w większości kosztów partycypuje również franczyzodawca. Na Twojej głowie jest głównie koszt wynajmu + umeblowania lokalu oraz zatrudnienia ewentualnych pracowników.
Wbrew pozorom 50 k to wcale nie dużo pieniędzy. Tak jak wspomniał Bankowiec, to może być rozwiązanie. Nie powiedziałeś też nic o swoich umiejętnościach, może coś umiesz robić? Więc odpowiedź na to pytanie będzie inna dla różnych osób.
Moi znajomi, ktorzy maja zdolnosci artystyczne, a dokladniej rzeźbiarskie, otworzyli sprzedaż internetową personalizowanych wyrobów drewnianych. Robią wszystko, od jakichś tabliczek, po przyrządy kuchenne, a nawet meble. Nie wiem jak na tym wychdzą finansowo, ale sie rozwijaja i zarabiają, a inwestycja u nich nie była duża, pracowali w garazu, a obecnie wynajmują większe pomieszczenie
Z tego co słyszałem, to punkty bankowe są słabo opłacalne. Cyba, ze w miejscu gdzie nie ma banków i mieszkańcy muszą z nich korzystać
Chyba nic, bo za takie pieniądze, ciężko coś otworzyć, chyba ze dasz rade zrobic wszystko sam, ale to i tak duzo wyjdzie. ja bym oszczedzil wiecej i zajal sie tym, co umiem - np. otworzyl gabinet fizjoterapeutyczny
Może chce PAn pożyczyć pieniądze na %? Umowa u notariusza ktorego pan wybierze, udokummentuje panu swój dochód, moze pod zastaw takze
Nic bym nie otwierał za taką kasę. Za mało, żeby coś zacząć, chyba, że jakiegoś kebaba... bo nie wiem, na co więcej to może wystarczyć..