Konsolidacja odmowa ze wzgledu na ilosc zapytań
-
Konsolidacja odmowa ze wzgledu na ilosc zapytań
Mam 5 kredytów gotowkowych na stosunkowo nie duze kwoty, od 5 do 12 tysięcy złotych. Raty miesięcznie wszystkie wynoszą 1400 złotych. Suma kredytów na dzień dzisiejszy wynosi 38 tysięcy złotych. Składałem wniosek do PEKAO, PKO, Credit Agricole i Getin Banku. Wszędzie odmowy. W Aliorze jak złożyłem, wniosek został odrzucony ze względu na dużą ilość zapytań. Co mogę teraz zrobić??
-
Re: Konsolidacja odmowa ze wzgledu na ilosc zapytań
Liczba zapytań nie mogła być jedynym powodem odmowy kredytowania, jednak bez pełnego raportu BIK oraz informacji o Wnioskodawcy/Wnioskodawcach trudno powiedzieć coś więcej
Obawiam się, że mogła. Wszystko zależy od wewnętrznych procedur danego banku. Świeży przypadek sprzed tygodnia - z doświadczenia jednego z klientów wiem, że np w Raiffeisenie wniosek jest z automatu odrzucany jeśli wnioskujący ma więcej niż 3 zapytania złożone w przeciągu ostatnich 3 miesięcy (w przypadku tej osoby były 4 zapytania) i potwierdził to sam doradca argumentując powód odmowy.Liczba zapytań nie mogła być jedynym powodem odmowy kredytowania
-
Zgoda, że wszystko zależy od procedur -są banki bardziej wrażliwe na liczbę zapytań i takie, które mniej zwracają na ten parametr uwagę. Ponieważ PKO, Pekao i Getin do wrażliwych nie należą, to zdecydowanie podtrzymuję, że liczba zapytań nie mogła być jedynym powodem odmowy kredytowania.
Getin to w ogóle nie wieloma rzeczami się przejmuje. I ma chyba jedne z najbardziej porytych procedur o kredyt dla młodych osób - kilka lat temu, starając się o kredyt, w czasie studiów, zostałem poproszony o świadectwo maturalne - W T F?
-