Ile dni na wycofanie się z umwy o kredyt gotowkowy?
Ile dni na wycofanie się z umwy o kredyt gotowkowy?
W piątek przyjałem kredyt gotówkowy, podpisalem mowe i pieniadze mam juz na koncie. Ale doszedłem do wniosku, że to jednak zły pomysł z tym kredytem i chce rozwiązać umowę i zwrócić pieniadze. Czy bede ponosił jakies koszty czy nie? Prosze o informację.
Re: Ile dni na wycofanie się z umwy o kredyt gotowkowy?
Nie pamiętam dokładnie. Masz chyba 30 dni na zrezygnowanie z kredytu. Może się okazać, że koszty administracyjne poniesione przez bank będziesz musiał opłacić.
Re: Ile dni na wycofanie się z umwy o kredyt gotowkowy?
Prawo do odstąpienia od umowy bez podawania przyczyny - 14 dni
Do oddania będziesz miał kwotę netto + odsetki za faktyczny czas korzystania z kredytu, tj. jeśli stawisz się w banku w 7 dniu od zawarcia umowy to płacisz kwotę netto (którą otrzymałeś do ręki) + odsetki za 7 dni.
Pozostałe koszty (prowizja, itp) ulegają "skasowaniu"
Powyższy przykład dotyczy sytuacji, w której do kredytu nie było dołączone ubezpieczenie i nie były konsolidowane żadne zobowiązania. W takim przypadku sprawa się komplikuje.
Do oddania będziesz miał kwotę netto + odsetki za faktyczny czas korzystania z kredytu, tj. jeśli stawisz się w banku w 7 dniu od zawarcia umowy to płacisz kwotę netto (którą otrzymałeś do ręki) + odsetki za 7 dni.
Pozostałe koszty (prowizja, itp) ulegają "skasowaniu"
Powyższy przykład dotyczy sytuacji, w której do kredytu nie było dołączone ubezpieczenie i nie były konsolidowane żadne zobowiązania. W takim przypadku sprawa się komplikuje.
-