Czy da się założyć konto w zagranicznym banku bez wyjeżdżania z kraju?
-
Czy da się założyć konto w zagranicznym banku bez wyjeżdżania z kraju?
znacie jakies banki za granicĄ, w których da się założyć konto potwierdzają dane jedynie przelewem? Chodzi mi o coś takiego, jak można zrobić w mBanku, że nie trzeba stawiać się w oddziale banku. Będę wdzięczna za wszelkie informacje!!
Re: Czy da się założyć konto w zagranicznym banku bez wyjeżdżania z kraju?
Masz na myśli potwierdzenie wykonane przelewem z polskiego konta?znacie jakies banki za granicĄ, w których da się założyć konto potwierdzają dane jedynie przelewem?
Możliwość potwierdzenia przelewem w procesie zakładania nowego konta dotyczy tylko kont w ramach jednego i tego samego kraju, dodatkowo od niedawna w Polsce jest wymóg gdzie potwierdzić nowe konto przelewem online można tylko z konta, które zostało założone w tradycyjny sposób (oddział, lub kurier).
Poza tym, aby założyć konto w którymś z europejskich krajów na pewno potrzebujesz jakiegoś papieru o tym,, że tam przebywasz. W Polsce będąc np. Niemcem też nie założysz konta od tak sobie
Czekoladka ja bylem niedawno w UK osobiscie i nie moglem zalozyc konta bo nie mialem potwierdzenia adresu zamieszkania /rachunki za prad, wode, gaz, itp/ wynajmowalem sam pokoj i nie mialem skad miec takich rachunkow. Takze wydaje mi sie ze skoro ja na miejscu nie moglem zalozyc to tym bardziej przez internet sie nie bedzie dalo 

-