Czy da się przenieść kredyt gotówkowy?
Czy da się przenieść kredyt gotówkowy?
Mam kredyt gotówkowy w banku Millenium. Mam tam też konto bankowe, które chcę zamknąć, ale mam aktywny kredyt. Czy da się przenieść ten kredyt z banku millenium do PKO BP, gdzie założyłam nowe konto? Jeśli tak, to jak do tego się powinnam zbarać?
Re: Czy da się przenieść kredyt gotówkowy?
Przenieść konta razem z kredytem w dosłownym tego słowa znaczeniu nie ma możliwości. Jedyna opcja to konsolidacja - czyli nowy kredyt w PKO przeznaczony na spłatę tego w Millenium, ale taki manewr będzie nieopłacalny.
Robić konsolidację opłaca się tylko wtedy gdy w grę wchodzi kilka zobowiązań i jeden kredyt na spłatę pozostałych pozwoliłby obniżyć kwotę miesięcznej raty. Jeśli Twoim celem jest jedynie zmiana konta to nie widzę sensu konsolidacji.
Robić konsolidację opłaca się tylko wtedy gdy w grę wchodzi kilka zobowiązań i jeden kredyt na spłatę pozostałych pozwoliłby obniżyć kwotę miesięcznej raty. Jeśli Twoim celem jest jedynie zmiana konta to nie widzę sensu konsolidacji.
Re: Czy da się przenieść kredyt gotówkowy?
Tak jak napisał Bankowiec, nie opłaca się, głównie dlatego, że koszty kredytu w tym wypadku Ci wzrosną, chyba, że 1 kredyt był mega drogi, ale realnie raczej nie ma szans na to, żeby taka operacja się opłacała
-